سختی یادگیری زبان ترکی استانبولی به چه اندازه است؟

هر زمان که قصد یادگیری مهارت و یا علم جدیدی مانند آشپزی، خیاطی، عکاسی و… را داشته باشیم، در ابتدا فکر میکنیم خیلی سخت است و ترسیده میشویم. ندانستن اینکه با چه چیزی قرار است روبه رو شویم ما را نگران میکند.
همین نگرانی هنگامی که فردب شروع به یادگیری زبان ترکی استانبولی میکند نیز ظاهر میشود اما آیا واقعا زبان ترکی سخت است؟ یا راحت تر از چیزی است که تصور میکنید؟
پاسخ این پرسش بسیار ساده است: زبان ترکی استانبولی ممکن است با زبانهایی که میدانید و صحبت میکنید، متفاوت باشد، اما دشوار نیست. هیچ کس در هنگام شروع یادگیری هر مهارت و یا هر زبانی بلافاصله متخصص نمیشود. برای حرفهای شدن زمان و تلاش زیادی در این زمینه لازم است.
در مجموع زمانی یادگیری زبان ترکی استانبولی سخته که بی قاعده و بدون هیچ نظمی شروع به آموزش دیدن کنید. اینکه بسیاری تصور میکنند یادگیری زبان ترکی استانبولی سخت است ناشی از عدم وجود کوچک ترین ذهنیتی نسبت به این زبان فوق العاده است. پس آشنایی اولیه و نسبی با ویژگیهای زبان ترکی دید مناسبی از این زبان در اختیار شما قرا میدهد، بنابراین به این طریق تا حد زیادی از میزان سختی یادگیری زبان ترکی استانبولی برای زبان آموز کاسته میشود.
سختی یادگیری زبان ترکی استانبولی
زبان ترکی، زبان پسوندهاست. اصلی ترین بخش هر جمله در این زبان، فعل آن است و سایر نقشها به کمک پسوند به فعل و دیگر کلمات اصلی جمله اضافه میشوند. این مسئله، یکی از چالشهای اصلی زبان آموزان ترکی استانبولی است.
دومین موردی که سختی یادگیری زبان ترکی استانبولی را به زبان آموزان یادآور میشود، حروفی در این زبان میباشد که تلفظ آنها در زبان انگلیسی وجود ندارد؛ بنابراین تلفظ صحیح آنها مشکل است. این حروف شامل: -ç، -ğ، -ı، -ö، -ş، -ü میباشد.
صرف کردن افعال ترکی متناسب با زمان فعل، میزان صمیمیت با مخاطب، مفرد و یا جمع بودن فاعل و نوع شخص یا موضوع انجام میگیرد. تشخیص صحیح شکل درست فعل از جمله پیچیدگیهای زبان ترکی استانبولی محسوب میشود که به مرور زمان با تکرار و تمرین و اشنایی با قوانین فعل به راحتی متوجه آن خواهید شد.
کلیه مواردی که به آنها اشاره شد از علل سختی یادگیری زبان ترکی استانبولی محسوب میشوند اما عدم حضور فرد در میان افراد ترکی زبان از مهم ترین مواردی است که باعث سخت شدن زبان ترکی برای زبان آموزان میشود. به عبارتی موثرترین روش یادگیری زبان ترکی در بزرگسالان حضور در اجتماعات ترکی زبان و برقراری ارتباط با آنان است.
عموما افرادی که برای مسافرت، مهاجرت، تحصیل، کار و… وارد کشورهای ترکی زبان میشوند در مدت زمان اندکی به سطح بالایی از سواد در این زمینه میرسند.
نکاتی که درباره زبان ترکی استانبولی نمیدانید
اگرچه زبان ترکی استانبولی سخت است، اما از قوانین ثابتی پیروی میکند. استثناهای گرامی نسبتا کمی دارد و املای آن بسیار ساده است. تلفظ آن کمی مشکل است اما زمانی که تسلط نسبتا خوبی روی آن پیدا میکنید متوجه میشوید که هر حرف دقیقا با یک صدا تطابق دارد.
در زبان ترکی استانبولی مانند زبان فارسی و برخلاف زبان انگلیسی جنسیت تعریف نشده است؛ در نتیجه ضمایر، اسمها و… برای هر دو جنس مذکر و مونث یکسان است.
حرف معین و نامعین در زبان ترکی استانبولی برخلاف زبان انگلیسی( the, an, a,…) وجود ندارد.
الفبای زبان ترکی استانبولی تا حد زیادی مشابه حروف لاتین است؛ بنابراین اگر کوچک ترین آشنایی با حروف لاتین و زبان انگلیسی داشته باشید، یادگیری الفبای زبان ترکی برای شما راحت تر خواهد بود.
نکات اولیه مهم برای یادگیری آسان زبان ترکی استانبولی
قطعا سختی یادگیری زبان ترکی استانبولی به گوش هر زبان آموز فعالی رسیده است_در حالیکه این گونه نیست_ به هرحال به همین دلیل معمولا تعداد کمی از زبان آموزان تصمیم میگیرند این زبان فوق العاده را به طور کامل آموزش ببینند. اگر نکاتی را هنگام یادگیری زبان ترکی استانبولی در نظر بگیرید، یادگیری آن برای فرد دیگر سخت نیست و آسان میشود. در ادامه به چند مورد از این نکات اشاره میکنیم:
در یک کلاس تعاملی شرکت کنید.
زبان ترکی منطق و ساختار متفاوتی با دیگر زبانها دارد، به همین دلیل نرم افزارهای آموزشی که برای آموزش زبان طراحی شدهاند، برای یادگیری این زبان مناسب نیستند و تنها به عنوان کمک آموزشی قابل استفاده هستند. در مقابل حضور فعال در یک کلاس زنده در یادگیری بسیار موثر خواهد بود.
یک معلم خوب پیدا کنید.
یک معلم خوب زبان ترکی باید بتواند خارج از چارچوب فکر کند و مهارتهای زبانی و ارتباطی برجستهای داشته باشد تا بتواند تفاوتها و منطق زبان ترکی را به بهترین نحو توضیح دهد.
یک استراتژی موثر داشته باشید.
اکثر مردم در یادگیری زبان ترکی شکست میخورند چرا که هوشمندانه عمل نمیکنند و استراتژی موثری ندارند. برای موفقیت در یادگیری اصولی این زبان شیرین باید یک برنامه منظم و روش موثر داشته باشید و آن را تا انتها حفظ کنید.
به عبارتی پیدا کردن یک کلاس پویا و تعاملی با یک معلم خوب که استراتژی موثری دارد اولین قدم مهم در یادگیری زبان ترکی به روش صحیح و آسان است.
یادگیری زبان ترکی استانبولی چقدر طول میکشد
یادگیری زبان ترکی استانبولی، به علت ساختار منظم و ساده ای که دارد، می توان در مدت زمان کوتاهی یاد گرفت. یکی از علت های اصلی یادگیری سریع این زبان به خاطر نداشتن ضمایر جنسی است و این امر باعث می شود نسبت به سایر زبان ها زمان کمتری صرف آموزش شود.
مدت یادگیری زبان ترکی استانبولی بستگی به شرایط زبان آموز فرق می کند. به عنوان مثال دانشجویانی که مطابق با برنامه تبادل دانشجو به ترکیه می روند، می توانند در کلاس های فشرده در ترکیه شرکت کنند و معمولا بعد از 6 یا 7 ماه کاملا روان، به زبان ترکی صحبت می کنند. اما اگر زبان آموز در کشور خود شروع به یادگیری زبان ترکی استانبولی کند و در هفته یک یا دو بار ترکی بیاموزد، در طی دو سال این زبان را فرا می گیرد.
با این حال مدت زمان یادگیری بستگی به پشتکار مداوم زبان آموز دارد. این موضوع کاملا مشهود است که فارسی و انگلیسی از دو خانواده گوناگون و متفاوت هستند، اما به علت نزدیکی فرهنگی و همسایه بودن ترکیه با ایران و ارتباطات فراوان این دو کشور در طول تاریخ، شباهت های ساختاری بسیاری با هم دارند.
عوامل تاثیر گذار در مدت زمان یادگیری زبان ترکی استانبولی
در پاسخ به سوال یادگیری زبان ترکی استانبولی چقدر طول میکشد، می تواند از مهمترین عوامل موارد زیر باشد:
- سن زبان آموز
- پشتکار و انگیزه یادگیری
- تمرین مداوم و مرتب
- یادگیری توسط اساتید با تجربه
در یادگیری زبان هر چقدر سن کمتر باشد، آموزش آسانتر است. بهترین سن برای یادگیری سن 7 سال است به دلیل این که در این سن، کودک ذهن فعالی دارد، به راحتی یاد می گیرد و تکرار می کند.
نکته مهمی که در زمان یادگیری موثر است، دلایل یادگیری زبان ترکی است. می تواند دلایل مختلفی مانند مسافرت، تحصیل و یا مهاجرت باشد. پس هدف از یادگیری و داشتن انگیزه بسیار حائز اهمیت است.
هر چه بیشتر تمرین کنیم زودتر یاد خواهیم گرفت، برای یادگیری سریعتر زبان ترکی استانبولی بهتر است در روز حداقل 8 ساعت، تمرین و تکرار داشته باشیم.
سخن آخر
آوازه سختی یادگیری زبان ترکی استانبولی همان چیزی است که زبان آموزان بسیاری را از آموختن آن بازمیدارد در حالیکه اگر آن را شروع کنید متوجه میشوید حروف این زبان شیرین بسیار مشابه حروف لاتین و گرامر آن کاملا سیستماتیک و بدون استثنا است؛ بنابراین تسلط روی آن کار سختی نیست. با سایت مدرس زبان ترکی استانبولی در زمان کم این زبان را فرا بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید