آشنایی با انواع سلام و احوالپرسی به زبان ترکی + آموزش تلفظ
در یادگیری تمام زبان ها بخصوص آموزش زبان ترکی استانبولی، اولین کلماتی که هر شخص با آن آشنا می شود و سعی بر تسلط روی آن ها دارد، سلام و احوال پرسی روزانه است. در ترکیه به دلیل تاثیر گرفتن از فرهنگ شرقی، سلام و احوالپرسی به زبان ترکی در مکالمات روزمره بسیار با اهمیت و پرکاربرد می باشد. همچنین مردم این کشور در برقراری ارتباط با توریست ها، بسیار منعطف و خوش برخورد هستند و با رویی گشاده حتی با افرادی که تسلط کافی بر زبان ترکی ندارند، صحبت می کنند. در ادامه با مدل های مختلفی از سلام و احوالپرسی به زبان ترکی استانبولی با تلفظ آشنا خواهید شد.
انواع سلام و احوال پرسی به زبان ترکی
مسلما اولین کلماتی که در دوره زبان ترکی استانبولی خواهید آموخت، عبارات (سلام و حالت چطور است) می باشد؛ اما محاوره و احوال پرسی به زبان ترکی شامل کلمات و جملات گسترده تری می شود که یادگیری هر کدام تاثیر بسزایی در برقراری ارتباطات شما دارد. همچنین سلام و احوالپرسی به زبان ترکی استانبولی در فرهنگ مردم این کشور بسیار مهم تلقی شده و می تواند به شما در داشتن روابطی گرم تر و صمیمی تر کمک شایانی کند.
کلمات زیر را با دقت مطالعه کرده و به معانی و زمان های استفاده از آن ها به توجه کنید؛ چرا که بعضی کلمات در فضاهای صمیمی و دوستانه و برخی کلمات در محیط های رسمی به کار گرفته می شوند.
- سلام: Merhaba
- صبح بخیر: günaydın
- روز بخیر: iyi günler
- عصر بخیر: iyi akşamlar
- چطوری (دوستانه): Naslısın
- حال شما چطور است (رسمی): Nasılsınız
- سلام، خوبی: merhaba iyi misin
- خوب هستید (رسمی): iyi misiniz
- چه خبر: Ne haber
- اهل کجا هستید: siz nerelisiniz
- خوش بختم: Memnun oldum
- چطور می گذره: Nasıl gidiyor
- خانم یا آقا: Hanım/bey
- ببخشید: Afedersiniz
- لطفا: lütfen
- بله: evet
- نخیر: hayır
- تشکر: teşekkürler
- چیزی نیست: bir şey değil
- عذر میخواهم: Özür dilerim
- شب بخیر: iyi Geceler
- بعدا می بینمت: görüşürüz
- بفرمایید: Buyrun
- خوش آمدید: Hoş Geldiniz
- خداحافظ: Hoşçakal و Güle Güle
برای یادگیری بهتر مکالمات روزمره بهتر است، ضمایر اشاره ترکی استانبولی را با دیدن فیلم های ترکی و شنیدن پادکست های آموزشی یاد بگیرید.
سلام و احوالپرسی به زبان ترکی استانبولی با تلفظ
در فراگیری هر یک از زبان ها بخصوص يادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل، تلفظ صحیح کلمات از اهمیت بالایی برخوردار است چون تلفظ درست و به جا کلمات، حد تسلط و آشنایی شما با زبان مربوطه را مشخص می کند. بنابراین بعد از آشنایی با کلمات استفاده شده در سلام و احوالپرسی به زبان ترکی، می توانید با دیدن ویدئو ها و فایل های آموزشی با تلفظ آن ها آشنا شده و مانند شهروندان کشور ترکیه به صورت محاوره صحبت کنید.
نکات مهم در احوال پرسی به زبان ترکی
پس از آشنایی با کلمات و تلفظ آن ها، نکات مهمی برای تسلط بیشتر بر زبان ترکی وجود دارد که می توانید با دانستن آن ها مکالمه ای حرفه ای تر و جذاب تر داشته باشید.
- از کلمات روز بخیر (İyi günler)، شب بخیر (İyi geceler) و عصر بخیر (İyi akşamlar) معمولا در ابتدا و انتهای مکالمه و همچنین به جای کلمه خداحافظ می توان استفاده کزد.
- عبارت (Tünaydın) به معنای روزبخیر هم وجود دارد که غالبا برای ظهر استفاده می شود. باید بدانید که این اصطلاح در موضوع سلام و احوالپرسی به زبان ترکی رایج نیست و در جامعه به صورت فراوان استفاده نمی شود.
- کلماتی مانند خیلی خوبم (çok İyiyim) و بد نیستم (Fena Değilim) معمولا در پاسخ پرسش هایی مثل چطوری (Nasılsın) یا اوضاع چطوره (Nasıl gidiyor) استفاده می شوند.
- اگر از کلمههای Hanım/Bey در جمله استفاده می کنیم، باید قبل از آن ها اسم اشخاص را بیاوریم. به طور مثال:
.zehra Hanım, bugün çok hastaydı
خانم زهرا، امروز خیلی بیمار بود.
.ALI Bey, sana selam söyledi
آقای علی، به تو سلام رسوند.
در آخر، یادگیری احوال پرسی ترکی، مهم ترین بخش مکالمه
سلام و احوالپرسی به زبان ترکی در این کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و مردم توجه زیادی به آن دارند چون مهم ترین بخش برای برقراری ارتباط در زبان ترکی، بلد بودن صحبت های عادی روزانه است. در زبان ترکی مانند دیگر زبان ها در محاوره روزانه، هم کلمات دوستانه و صمیمی و هم کلمات رسمی برای محیط های کاری استفاده می شود.
شما باید با تسلط کامل به آن ها کلمه درست را در فضای مناسب خود به کار ببرید تا بتوانید با مردم کشور ترکیه ارتباط خوب و موثری برقرار کنید. برای آشنایی بیشتر با زبان شیرین ترکی پیشنهاد می کنیم به سایت زبان ترکی مراجعه کنید تا با آموزش های کاربردی و حرفه ای این مجموعه، بتوانید سطح کیفی یادگیری خود را در سریع ترین زمان ممکن بالا ببرید!
دیدگاهتان را بنویسید