مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی؛ لیست کامل لغات و اصطلاحات

آموزش لغات ترکی استانبولی اصطلاحات ترکی استانبولی
تحصیل در ترکیه

این مقاله برای دوستانی که علاقه‌مند به تحصیل در کشور ترکیه و  اطلاع از وضعیت سیستم آموزشی ترکیه هستند بسیار مفید است. در این مقاله به موضوع مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی؛ لیست کامل لغات و اصطلاحات خواهم پرداخت که به خیلی از سوالات  در مورد وضعیت مدراس و حتی دانشگا‌ه های ترکیه پاسخ داده خواهد شد.

ابتدا در مورد سیستم آموزش ترکیه بدانیم که سیستمی که الان در مدارس وجود دارد از دوره سال تحصیلی 2012 -2013 بوجود آمده و به از ۸ سال تحصیل اجباری به ۱۲ سال تحصیل اجباری تغییر کرده است . سیستم کنونی آموزش به سیستم (4+4+4) معروف است. برای اطلاع بیشتر از تحصیل در ترکیه می‌توانید ادامه مقاله را مطالعه کنید.

مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی

در شروع معرفی مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی بهتر است بدانید که: سیستم آموزشی قبل از سال 2012 به صورت ۵+۳ بوده، یعنی ۵ سال ابتدایی و ۳ سال راهنمایی بوده اما از این سال به بعد سیستم به صورت ۴ سال ابتدایی، ۴ سال راهنمایی  و ۴ سال دبیرستان تغییر کرد و در گذشته سن شروع تحصیل در ترکیه ۷۲ ماهه‌گی و در سیستم جدید ۶۶ ماهه‌گی است. در جدول زیر اسامی مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی را با هم آموزش خواهیم دید. قبل از آن، برای دانستن سریع ترین راه یادگیری زبان ترکی استانبولی می توانید به مسیر یادگیری وب‌سایت مراجعه کنید.

مدرسه Okul
مدسه دولتی Devlet okulu
مدسه خصوصی özel okul
مدرسه بین المللی Uluslararası okul
مدرسه فنی teknik okul
پیش دبستانی (قبل از شروع تحصیل) Okul öncesi eğitim
دبستان İlkokul
راهنمایی Ortaokul
دبیرستان Lise
دانشگاه Üniversite
کالج Kolej
دانشکده Fakülte
دانش‌آموز /دانشجو Öğrenci
لیسانس Lisans
مدرک دکتری Doktora
فوق دکتری doktora sonrası
پروفسور Professor
استاد Hoca
معلم Öğretmen

مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی؛ لیست کامل لغات و اصطلاحات

در ادامه دوره معرفی مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی، به موضوع سن شروع تحصیل در ترکیه می‌پردازم. دوره قبل از شروع تحصیل یا Okul öncesi eğitim بین سن ۳ تا ۶ سالگی انجام می‌شود و دوره ابتدایی و راهنمایی  یا  Ortaokul /  İlkokul بین سنین ۶ تا ۱۴ سالگی و سن تحصیل در دبیرستان Lise در ۱۴ تا ۱۸ سالگی انجام می شود.

انواع دبیرستان در ترکیه

در مقاله مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی؛ لیست کامل لغات و اصطلاحات علاوه بر آشنایی با لغات و اصطلاحات، با انواع دبیرستان در ترکیه هم آشنا شویم. دانستن اصطلاحات ریاضی به زبان ترکی استانبولی هم می‌تواند برای دوستانی که در ترکیه در حال تحصیل هستند مناسب باشد.

پس از گذراندن دوره راهنمایی مانند ایران در ترکیه هم دانش آموز وارد مقطع دبیرستان می‌شود و می‌تواند با توجه به علاقه‌مندی، دبیرستان‌های مختلف را برای ادامه تحصیل انتخاب کند در زیر به خلاصه‌ای از انواع دبیرستان‌های ترکیه اشاره می‌کنم.

آزمون LGS

آزمون LGS، به سیستم ورود به دبیرستان معروف است که از سال 2018 در ترکیه آغاز شده است. که دانش آموز قبل از ورود به دبیرستان باید این آزمون را شرکت کند و دانش‌اموزانی که در این امتحان موفق می‌شوند می‌توانند در یکی از دبیرستان‌هایی که در زیر عنوان آنها را خواهم آورد ثبت‌نام کنند.

Fen Lisesi دبیرستان علوم

این دبیرستان با هدف آموزش‌های علمی با کیفیت در ترکیه باز گشایی شده است. که اولین دبیرستان علوم در سال ۱۹۶۲ با حمایت بنیاد فورد در آنکارا افتتاح شده است و بعد از آن در شهرهای استانبول، غازی آنتپ و ازمیر شروع به کار کرد.

Anadolu Lisesi دبیرستان آناتولی

هدف دبیرستان آناتولی این‌است که دانش‌آموز با توجه به علایق و توانایی های خود با یادگیری زبان خارجی بتواند مسیر پیشرفت و فناوری را دنبال کند (دقیقاً من خودم نفهمیدم  هدف این دبیرستان چی بود!)

Meslek lisesi دبیرستان فنی و حرفه‌ای

هدف این دبیرستان تربیت دانش‌آموز برای رشته‌های مختلف تجاری مانند: صنعت، بهداشت، بازرگانی و … است. دانش آموزان برای ورود به این دبیرستان نیازی به شرکت در آزمون LGS ندارند. (همون فنی و حرفه‌ای خودمونه)

Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi دبیرستان هنزهای زیبا و ورزش

این دبیرستان برای دانش‌آموزان علاقه‌مند و مستعد به نقاشی، موسیقی و ورزش است.

İmam Hatip Lisesi دبیرستان ایمام هاتیپ

این دبیرستان با هدف رشد دینی دانش‌آموز تاسیس شده است و دانش آموزان برای ورود به این دبیرستان نیازی به شرکت در آزمون LGS ندارند. (به نوعی همون حوزه‌ خودمونه)

تحصیل در ترکیه برای خارجی ها

مزایای تحصیل در ترکیه

در ادامه مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی اول از همه به سراغ این موضوع برویم که تحصیل در ترکیه آیا مزیتی نسبت به تحصیل در ایران دارد یا خیر؟ اولین نکته در مورد مدرک تحصیلی است که در ترکیه اخذ می‌شود، با توجه به استانداردها و کیفیت آموزشی که در دانشگاه‌های ترکیه وجود دارد، مدرک اخذ شده از این دانشگاه‌ها برای ادامه تحصیل در سایر کشورهای اروپایی معتبر بوده و نیاز به معادل سازی ندارد.

 

شاید با همین یک دلیل دل خیلی از افراد که قصد تحصیل در ترکیه دارند برای شروع تحصیل گرم شده باشد. اما در ادامه با توجه به همسایه‌گی ترکیه و ایران، از نظر رفت و آمد، هزینه‌ها تا حد زیادی تحصیل در ترکیه نسبت به خیلی از کشورها مقرون به صرفه است و یکی دیگر از مزایای تحصیل در ترکیه، نزدیک بودن فرهنگ و آداب و رسوم ایران و ترکیه است که بدون اغراق در ترکیه احساس غربت نخواهید داشت (نظر شخصی من است:) )

در ادامه زبان ترکی استانبولی برای خیلی از ترک زبانان کشور تا حد زیادی شباهت با زبان مادری‌شان دارد و حتی برای آنهایی که ترک زبان نیستند یادگیری زبان ترکی استانبولی به دلیل کلمات مشابهی که با فارسی دارد نسبت به بعضی از زبان‌ها آسان‌تر است. (برای یادگیری کامل زبان ترکی استانبولی می‌توانید پکیج آموزش ترکی استانبولی را هم تهیه کنید)

از دیگر مزایای تحصیل در ترکیه هزینه کم خود تحصیلات در ترکیه نسبت به سایر کشورها است، که برای آن افرادی که به زبان ترکی مسلط هستند این هزینه به لیر خواهد بود و این هزینه برای افرادی که به زبان ترکی استانبولی آشنایی ندارند به دلار حساب می‌شود که مسلماً هزینه بیشتری را باید پرداخت کنند.

بهترین دانشگاه های ترکیه

یکی دیگر از مزایایی که البته در سالهای اخیر کمرنگ‌تر شده است هزینه‌های زندگی در ترکیه است، که در گذشته (حدود ۵-۶ سال پیش) به دلیل کم بودن تورم، فرد زندگی ارازنی را می‌توانست در ترکیه تجربه کند اما در سالهای اخیر به دلیل افت قیمت لیر نسبت به دلار (و افت قیمت تومان به دلار) هزینه‌ها و مخارج زندگی در ترکیه افزایش زیادی داشته است، که البته باز هم نسبت به سایر کشورهای اروپایی هزینه زندگی کمتر است. (قبل از اقدام به تحصیل حتمن هزینه‌های زندگی را محاسبه کنید، چون برای افرادی که مقاطع زیر کارشناسی هستند، مجوز کار به همراه تحصیل داده نمی‌شود)

بهترین دانشگاه های ترکیه (آخرین آپدیت)

پس از آشنایی با مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی، برای آن دسته از دوستانی که علاقه‌مند به تحصیل در کشور ترکیه هستند بهتر است لیستی از بهترین دانشگاه‌های ترکیه هم قرار دهم تا برای آن دسته از عزیزانی که می‌خواهند در ترکیه تجصیلات خود را ادامه دهند مفید باشد.

  • Hacettepe Üniversitesi
  • ODTÜ
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • Boğaziçi Üniversitesi
  • Sabancı Üniversitesi
  • Ege Üniversitesi
  • İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • Akdeniz Üniversitesi
  • Bilim Üniversitesi

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری درباره دانشگاه‌های ترکیه دارید به وب سایت دانشگاه‌ها مراجعه کنید. (وب سایت زبان ترکی، هیچ اطلاعی از نحوه ثبت‌نام و هزینه‌ها و شرایط تحصیل در این دانشگاه‌ها را ندارد و  فقط معرفی اسامی این دانشگاه‌ها و مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی در این مقاله انجام شده است)  

در پایان معرفی مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی مثل همیشه بهتر است گرامر زبان خودمان را قوی تر کنیم و پیشنهاد می‌کنم ماضی بعید در ترکی استانبولی را یاد بگیرید، و خوشحال می‌شوم در مورد این مقاله تجربیات و نظرات‌تان را در مورد تحصیل در ترکیه بخوانم. 🙂

با آرزوی موفقیت

محمود قیمی

دوست داری همین امروز شروع کنی؟ دوره رایگان برات مناسبه

490.000توماندسترسی رایگان
ثبت نام دوره
مشاوره رایگان 0912 - 5192095

مقالات مشابه

نظرات کاربران

تمام حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به زبان ترکی می‌باشد.

سبد خرید

Empty cart هنوز هیچ دوره ای اضافه نکرده اید.