حروف میانجی در ترکی استانبولی و کاربردهای آن

آموزش گرامر ترکی استانبولی
انواع حروف میانجی در ترکی استانبولی

حروف میانجی در ترکی استانبولی تنوع و کاربردهای بسیاری دارند. آنچه که مهم است کاربرد صحیح آن‌ها در جمله می باشد. همانطور که استفاده اصولی از حروف میانجی در این زبان باعث معنادار کردن جمله می‌شود؛ کاربرد اشتباه آن‌ها در جمله، نه تنها می‌تواند عبارت را بی معنا کند، بلکه می‌تواند معنای متفاوت و نامتناسب با مفهوم اصلی نویسنده را در ذهن مخاطب ایجاد کند. با توجه به اهمیت این حروف در آموزش زبان ترکی استانبولی، در ادامه سعی کردیم شما زبان آموزان عزیز را با انواع حروف میانجی و نحوه کاربرد آنها آشنا کنیم.

ویدئو آموزش حروف میانجی در زبان ترکی استانبولی

انواع حروف میانجی در ترکی استانبولی

قبل از آشنایی با حروف میانجی، بهتر است با حروف ربط در زبان ترکی استانبولی آشنایی داشته باشید. در زبان ترکی استانبولی دو حرف صدادار نمی‌توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند؛ مگر اینکه یکی از چهار حرف میانجی (y, s, n, ş) بر حسب نیاز بین آن‌ها قرار گیرد. در ادامه با ذکر مثال حروف میانجی را به شما آموزش می دهیم.

کلماتی که “ی” میانجی دارند

قبل از حرف اضافه “را” در صورتی که کلمه قبل از آن به حروف صدادار ختم شود. حرف میانجی “y” قرار می‌گیرد. مثال هایی از نمونه کلمات با ی میانجی:

ترکی

فارسی

Çanta+y+ı

کیف را

kafe+y+e gidiyorum

به کافه می روم

Ben evli+y+im

من متاهلم

?Başla+y+abilir miyim

می تونم شروع کنم؟

حروف میانجی s، n و ş

قبل از ضمیر ملکی سوم شخص مفرد در صورتی که کلمه قبل از آن به حروف صدادار ختم شود، حرف میانجی S قرار می‌گیرد.

ترکی

فارسی

ı +(حرف میانج) Çanta+s

کیفش

“n”، یکی دیگر از حروف میانجی در ترکی استانبولی، بعد از ضمیر شخصی سوم شخص مفرد و ضمایر اشاره در صورتی که پسوند پس از آن با حروف صدادار آغاز شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. مثال:

ترکی

فارسی

 un +(حرف میانجی) O+n

مال او

 u+(حرف میانجی) Bu+n

 u+(حرف میانجی) şu+n

 u+(حرف میانجی) o+n

این را

آن‌را

اون‌را

تنها در یک حالت حرف میانجی “ş” به کار برده می‌شود که صحبت از تقسیم یکی یکی، دوتا دوتا و… هر چیزی باشد. البته، در صورتی که عدد مورد نظر به حروف صدادار ختم شود؛ در غیر این صورت نیازی به حرف میانجی “ş” نیست. به مثال زیر دقت کنید:

         فارسی             ترکی
دوتا دوتا

İki+ş(حرف میانجی)+er

سخن آخر

آشنایی با انواع حروف میانجی ترکی استانبولی و نحوه کاربرد آن‌ها در جملات و عبارات باعث افزایش مهارت مکالمه و نوشتن زبان آموزان می‌شود. یادگیری آن نیز بسیار آسان است؛ بنابراین به راحتی در کمترین زمان ممکن انواع این حروف و چگونگی کاربرد آن‌ها را فرا خواهید گرفت. بدون شک،یادگیری اصولی گرامر این زبان مستلزم شرکت در دوره های آموزشی است. در سایت مدرس زبان ترکی استانبولی می توانید آموزش کاربردی و سریع این زبان را تجربه کنید.

سؤالات متداول

حروف میانجی در ترکی استانبولی کدامند؟

y, s, n, ş

حرف میانجی “y” (ی میانجی) در چه حالتی کاربرد دارد؟

در صورتی که کلمه‌ای  به حروف صدادار ختم شود و نیاز باشد حرف صداداری به آن بچسبد و یا حروف اضافه مانند را، به، با بیاید حرف میانجی “y” قرار می‌گیرد.

 

دوست داری همین امروز شروع کنی؟ دوره رایگان برات مناسبه

490.000توماندسترسی رایگان
ثبت نام دوره
مشاوره رایگان 0912 - 5192095

مقالات مشابه

نظرات کاربران

تمام حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به زبان ترکی می‌باشد.

سبد خرید

Empty cart هنوز هیچ دوره ای اضافه نکرده اید.