مکالمه روزمره ترکی استانبولی
شاید مهمترین دلیلی که شما در حال خوندن این مقاله هستید سفر به ترکیه است…
امروزه افراد به دلیل مشغله های کاری متعدد تمایل دارند زبان ترکی را در خانه یاد بگیرند اما نمی دانند بهترین روش یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل چیست؟ اگر شما هم می خواهید این زبان شیرین و جذاب را یاد بگیرید اما زمان شرکت در کلاس های حضوری را ندارید، دوره زبان ترکی استانبولی در منزل تمام آن چیزی است که دنبال آن هستید.
برای یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل، روش ها و تکنیک های زیادی وجود دارد که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم. اما قبل ازشروع آموزش، نکاتی وجود دارد که رعایت آن ها، کیفیت یادگیری شما را تحت تاثیر قرار می دهد. دانستن این نکات ضروری و رعایت کردن آن ها موجب می شود آموزش زبان را قدرتمند و هدف دار شروع کنید.
خیلی از افراد بعد از فهمیدن علاقه خود به زبان ترکی، سریعا به سراغ آموزش این زبان جذاب و کاربردی می روند. اگر شما هم علاقه مند به یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل یا آموزشگاه هستید، بهتر است ابتدا از خود بپرسید من با چه هدفی قصد یادگیری زبان ترکی را دارم؟ پاسخ به این سوال نه تنها مسیر آموزش را برای شما روشن تر می کند، بلکه انگیزه شما برای ادامه راه را دوچندان می کند.
ممکن است افراد بر حسب علاقه و هیجان، آموزش زبان ترکی استانبولی را شروع کنند اما بعد از مدتی از زبان ترکی خسته شوند و یادگیری آن را کنار بگذارند، مخصوصا زمانی که قرار است یادگیری در منزل انجام شود. مطمئنا یادگیری زبان ترکی استانبولی در خانه، نیاز به انگیزه شخصی قوی تری دارد.
بی شک انتخاب هدف می تواند انسان را در انجام کارها مصمم تر و با انگیزه تر کند.
برای شروع بهتر است با توجه به سطح آگاهی خود و میزان زمانی که می توانید در روز مطالعه کنید، یک بازه زمانی کوتاه مدت تعیین کنید. مثلا با خودتان قرار بگذارید تا سه ماه آینده، تمام حروف زبان ترکی، تلفظ آن ها و تعدادی کلمه را یاد بگیرید.
انتخاب اهداف کوتاه مدت و دستیابی به آن ها، مسیر یادگیری را راحت تر می کند.
برای اینکه کیفیت یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل را بالا ببرید، باید زمان مشخص و ثابتی را برای مطالعه تعیین کنید. بعضی از افراد در صبح، ذهن آماده تری برای افزایش آگاهی دارند یا ممکن است برخی، انتهای شب بهتر بتوانند مطالب را درک کنند.
بعد از مشخص کردن تایم مطالعه باید به سراغ برنامه ریزی روزانه بروید. برای یادگیری زبان ترکی حتما باید به طور مستمر آموزش ببینید و تمرین کنید. در غیر این صورت تمام چیزهایی که یاد گرفته اید بعد از مدتی فراموش خواهند شد.
نحوه یادگیری ترکی استانبولی در منزل بسیار مهم است. یکی از تکنیک های موثر در یادگیری زبان ترکی، یادداشت کردن نکات آموزشی و مرور روزانه آن ها است.
اگر هر روز آموزش های جدید دریافت کنید و مطالب روزهای قبل را تکرار نکنید، قطعا یادگیری شما مفید و سازنده نخواهد بود!
بی شک آموزش زبان ترکی استانبولی در منزل، با استفاده از منابع علمی مفید و دوره های آموزشی امکان پذیر است اما نکته ای که در یادگیری زبان ترکی اهمیت دارد این است که آموزش ها باید پله پله انجام شده و در کنار اصول پایه، ایده های خلاقانه نیز به کار گرفته شود.
اولین و مهم ترین گام در آموزش زبان ترکی، یادگیری حروف الفبای ترکی است. شاید در ابتدا کمی سخت به نظر برسد اما به مرور که ذهن شما به حروف و صداهای آن عادت می کند، جذابیت یادگیری آن افزایش می یابد. در این قسمت از آموزش بهتر است برای فهم آسان، از ویدیوهای آموزشی حروف الفبای ترکی یا صوت های آموزشی استفاده کنید تا در کنار چشم، گوش شما به زبان ترکی عادت کند.
در زبان ترکی، تلفظ تمام حروف با نوع نوشتاری و دیداری آن یکسان است. به همین دلیل یادگرفتن تلفظ صحیح واژگان ترکی، به راحتی در منزل امکان پذیر است و انجام اصولی آن، کمک زیادی به مهارت های شنیداری و گفتاری ما در زبان ترکی می کند. لازم است بدانید، در زبان ترکی استانبولی هر حرف دارای صدای متفاوتی است و به عبارتی هر صدا متعلق به یک حرف است؛ در حالی که در زبان انگلیسی ممکن است یک صدا مربوط به دو حرف باشد.
به طور مثال: در انگلیسی ch یک صدا دارد اما از دو حرف تشکیل شده است. چنین حروفی در زبان ترکی وجود ندارند. در زبان انگلیسی حتی ممکن است یک حرف دو صدا ایجاد کند، مانند: حرف x که در زبان ترکی وجود ندارد و در زبان انگلیسی دو صدای k و s را تولید می کند.
در مجموع حروف الفبای ترکی ۲۹ حرف دارد که ۸ حرف صدادار و ۲۱ حرف بی صدا هستند. با توجه به اینکه در زبان ترکی یک صدا = یک حرف است؛ به خاطر سپاری حروف بسیار ساده است.
بعد از یادگیری حروف و واژه های ترکی، برای برقراری ارتباط نیاز دارید جملاتی درست بسازید و آن ها را بیان کنید. آشنایی با ترتیب قرارگیری هر یک از نقش ها در جملات ترکی در فهم جمله، نقش کلیدی و مهمی دارد. در جملات ترکی همانند زبان فارسی فعل همواره در پایان جمله قرار می گیرد و سایر نقش ها فاعل و مفعول قبل از فعل قرار داده می شود. ( فاعل+ مفعول+ سایر نقش ها+ فعل)
مثال: عدنان خواهرش را به مدرسه می برد. (فاعل+ مفعول+ متمم+ فعل)
Adnan ablasını okula götürür.
چهارمین مرحله در یادگیری زبان ترکی استانبولی این است که به پسوندها در زبان ترکی توجه ویژه داشته باشید؛ چرا که در این زبان چندین پسوند به یک کلمه اصلی اضافه می شوند و تشکیل یک جمله کامل را می دهند؛ به عبارتی یک جمله طولانی در زبان انگلیسی ویا حتی فارسی، در زبان ترکی تنها به یک و یا دو واژه با چندین پسوند تبدیل می شود.
به طور مثال: Zekiyiz در زبان ترکی یک واژه به نظر می رسد اما در حقیقت یک جمله است و معنای “ما باهوش هستیم” را می دهد.
برای یادگیری هر زبانی، انتخاب منبع مناسب برای آموزش اهمیت زیادی در کیفیت یادگیری دارد. سعی کنید از کتاب هایی برای یادگیری زبان ترکی استفاده کنید که مهارت های شنیداری، گفتاری و دیداری را همزمان باهم در شما پرورش دهد تا شما بتوانید بعد از گذشت یک بازه زمانی، تمام جنبه های آموزشی زبان را یاد بگیرید.
بهترین پیشنهاد، برای افرادی که علاقه مند به یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل هستند و می خواهند از اینترنت برای آموزش کمک بگیرند، این است که بعد از یادگیری حروف و تلفظ صحیح آن ها، به سراغ واژگان و عبارات پرکاربرد و رایج زبان ترکی بروند. یادگیری عبارت های مفید و کاربردی موجب می شود بتوانید زودتر صحبت کرده و با افراد ترک زبان ارتباط برقرار کنید.
افرادی که تمایل به یادگیری ترکی استانبولی در منزل دارند، حتما باید برای تثبیت بهتر زبان و داشتن مکالمه قوی، از همان ابتدا با زبان آموزان دیگر یا افراد ترک زبان، شروع به تمرین کنند. در صورت نبودن دوستان برای تمرین، حتی می توانید با خودتان تمرین کنید.
شاید تمرین در روزهای اول کمی سخت به نظر برسد، اما با این روش، به سرعت شیرینی یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل را حس می کنید!
ذهن انسان برای یادگیری موضوعی که هیچ آگاهی در مورد آن ندارد، نیازمند زمان و تمرین است تا بتواند مسیر یادگیری را درون سلول های خود ایجاد کند. اگر شما می خواهید عملکرد ذهنی خودتان را بهبود بخشید و به آن کمک کنید تا زودتر فضای ایجاد شده را تثبیت کند، بهتر است به ذهن خود ایده بدهید. مثلا خود را مجبور کنید با اطلاعاتی که دارید در مورد وسایل، محیط، افراد و غیره در پیرامون خود صحبت کنید.
بعد از فراگیری آموزش های پایه زبان ترکی، بهترین پیشنهاد برای افرادی که دوست دارند سرعت یادگیری زبان ترکی استانبولی در خانه را افزایش دهند، دیدن فیلم های ترکی است. مطمئنا این روش زمان بر است، شما حداقل باید در هفته دو الی سه فیلم ترکی را ببینید و با نحوه صحبت آن ها چشم و گوش خود را آشنا کنید.
در کنار دیدن فیلم های ترکی، شما می توانید با گوش دادن به آهنگ های ترکی و اخبار ترکیه، مهارت شنیداری خود را تقویت کنید. این کار باعث می شود شما با تلفظ و لحن درست کلمات در زبان ترکی آشنا شوید.
یکی دیگر از نکات مهم در یادگیری زبان ترکی استانبولی دقت در مصوت ها می باشد. در زبان ترکی مجموعا ۸ حرف مصوت وجود دارد که ۴ حرف مصوت نازک (e, i, ö, ü) و ۴ حرف دیگر مصوت ضخیم (a, I, o, u) هستند. برای اینکه تلفظ کلمات در این زبان جذاب و آسان باشد و طبیعی به نظر برسد، بین مصوت های یک کلمه توازن برقرار می شود؛ یعنی اگر اولین مصوت در کلمه اصلی نازک باشد، سایر مصوت هایی که در ادامه کلمه هستند و یا در پسوند به آن اضافه می شوند نیز باید مصوت نازک باشند و یا برعکس.
مثال: اطراف = ev می باشد؛ حال اگر بخواهیم “در خانه” را به ترکی ترجمه کنیم، با توجه به اینکه اولین مصوت، نازک است، از بین پسوندهای da و de که در ترکی به معنی در هستند، پسوند de به کلمه اضافه می شود و واژه حاصل evde خواهد بود.
یکی از مهم ترین توصیه ها برای یادگیری زبان ترکی استانبولی این است که باید در نظر داشته باشید در این زبان هیچگونه حرف جنسیتی و حرف تعریفی وجود ندارد. به عبارتی تفاوتی بین جنسیت کلمات در زبان شیرین ترکی نیست و برای مشخص کردن یک کلمه در این زبان شگفت انگیز نیازی به استفاده از حروف تعریف نیست در حالیکه در زبان انگلیسی اکثر واژهها را با a, an و یا the تعریف می کنند.
ضمایر نیز مذکر و مونث ندارند و برای هر دو جنس از یک ضمیر استفاده می شود. حتی ضمیری که برای اجسام بی جان نیز به کار برده می شود با ضمایر شخصی یکسان می باشد.
افرادی که می خواهند زبان ترکی استانبولی را به صورت آنلاین در منزل یاد بگیرند، می توانند دوره های آموزشی را تهیه کرده و در کنار آن از شبکه های مجازی مانند یوتیوب که آموزش های مفید و کاربردی را در اختیار کاربران علاقه مند به زبان ترکی قرار می دهد، استفاده کنند.
استفاده از اپلیکیشن های زبان ترکی، می تواند مسیر یادگیری این زبان جذاب و شیرین را آسان تر کند.
یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل، با استفاده از روش ها و منابع اطلاعاتی مفید، شدنی است اما نیاز به انگیزه و پشتکاری قوی دارد. اگر دوست دارید زبان ترکی استانبولی را در منزل آموزش ببینید و می خواهید بدون اتلاف وقت، یادگیری را شروع کنید، پیشنهاد می کنیم دوره های آموزشی سایت مدرس زبان ترکی استانبولی را که جدیدترین روش ها و متدهای روز دنیا در آن استفاده شده، تهیه کرده و بعد از مدتی کوتاه به راحتی ترکی صحبت کنید.
تمام حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به
[…] موضوعاتی که دایره واژگان خود را حین یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل باید درباره آن گسترش دهید، آشنایی با اصطلاحات مربوط به […]