زندگی در ترکیه: بررسی شرایط، هزینه ها، مزایا و معایب

دانستنی های کشور ترکیه
زندگی در ترکیه: بررسی شرایط، هزینه ها، مزایا و معایب

در این مقاله به موضوع مهمی می‌پردازم که یک بار برای همیشه جواب سوال خیلی از دوستان در مورد زندگی در ترکیه را داده باشم. در مقاله زندگی در ترکیه: بررسی شرایط، هزینه ها، مزایا و معایب خواهم پرداخت که میتواند به شما دوستان عزیز که قصد مهاجرت، کار، تحصیل و یا تفریح در ترکیه را دارید کمک زیادی کند.

از زمانی که زبان ترکی را شروع کردم (یعنی حدود ۱۵ -۱۶ سال پیش) روزانه درگیر اخبار، شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ترکیه بوده‌ام و حداقل به ۲۰ شهر مهم ترکیه سفر کرده‌ام و با شرایط زندگی در شهرهای مختلف تا حد زیادی آشنا شده‌ام و در این مقاله قرار است تجربیات و بررسی‌هایم را از زندگی در ترکیه بگوییم.

زندگی در ترکیه: بررسی شرایط، هزینه ها، مزایا و معایب

آیا زندگی در ترکیه خوب است؟

سوال اول در مورد زندگی در ترکیه خیلی کلی است که آیا زندگی در ترکیه خوب است یا نه؟ جواب سوال: بستگی به شرایط مالی و نیاز شما از مهاجرت به ترکیه دارد! یعنی برای چه مهاجرت می‌کنید؟ برای درس، کسب و کار، رفاه و خوشگذارنی و یا فقط برای اینکه مهاجرت کرده باشید؟ (در یکی دو سال اخیر بعضی از افراد فقط به فکر مهاجرت هستند و هر جا به جز ایران مد نظرشان است) شما جز کدام دسته هستید.

اگر برای تحصیل مهاجرت می‌کنید، ترکیه کشور خوبیست، چون مدرک دانشگاه‌هایش معتبر است و در صورت مهاجرت به کشورهای دیگر، نیازی به معادل سازی ندارد و هزینه تحصیل و زندگی نسبت به کشورهای اروپایی پایین‌تر است و مزایایی زیاد دیگری مانند: مسافت نزدیک، فرهنگ‌های مشترک، زبان ساده و ….

اگر برای کار (به عنوان نیروی کار) مهاجرت به ترکیه را انتخاب کرده‌اید، با توجه به مخارج تفاوت زیادی بین ایران و ترکیه نیست، هر کارگر به طور میانگین در شهرهای ترکیه حدود ۱۲ تا ۲۰ هزار لیر در ماه درآمد دارد که شاید کمتر از نیمی از آن، هزینه اجاره و خورد و خوراک شود. (باز هم می‌توان میزان درآمد و مخارج را بهتر از ایران دانست) برای اطلاع از حقوق کارگر در ترکیه حتمن به مقاله مربوطه سر بزنید.

اگر قصد مهاجرت به ترکیه برای رفاه و خوشگذارنی بیشتر باشد، باز هم ترکیه برای فردی که از نظر مالی در شرایط خوبی قرار دارد، جای مناسبی برای خوشگذارنی است (باتوجه به آب و هوا و عدم محدوییت و…)

هزینه زندگی در ترکیه

سوال در مورد  هزینه های زندگی در ترکیه هم خیلی کلی است و به نوع زندگی شما و کیفیت زندگی شما در ترکیه بستگی دارد، شما می‌خواهید در کدام شهر و در کدام منطقه از آن شهر زندگی کنید، این به شما بستگی دارد که شما چقدر خرج می‌کنید.

همه این جواب‌ها، میزان هزینه‌ها و مخارج شما در ترکیه را مشخص می‌کند. اما شاید مخارج خورد و خوراک به طور نسبی در تمام شهرها یکی باشد و این را باید دانست که ترکیه با توجه میزان تورم بالا در سال‌های اخیر از نظر هزینه های خورد و خوراک،‌چیزی شبیه به ایران خودمان است، یعنی قیمت‌ها روزانه، هفتگی و ماهانه در حال تغییر است.

حقوق کارگر در ترکیه

هزینه یک ماه زندگی در ترکیه

این سوال هم مانند سوال بالا جواب مشخصی ندارد و بستگی به انتخاب‌های شما برای زندگی دارد. به طور مثال: هزینه زندگی در استانبول با شهرهایی مثل ترابزون و قونیه یا وان بسیار متفاوت است. از نرخ یک چای در گوشه خیابان گرفته تا هزینه اجاره و سایر مایحتاج (می‌توان قیاسی بین شهر تهران و سایر شهرهای ایران از نظر مخارج و درآمد داشت)

برای بررسی هزینه‌ها می‌توانید به وب‌سایتهای خرید روزانه مانند trendyol، Hepsiburada و… سر بزنید و قیمت همه چیز را، از سبزیجات و گوشت تا لباس و … را بررسی کنید.

برای اطلاع از اجاره خانه هم می توانید به وب‌سایت emlak jet سر بزنید. بررسی وب‌سایتها می‌تواند حدود مخارج در شهرهای مختلف را برای شما مشخص کند. برای آشنایی با ماههای ترکیه مقاله مرتبط را بخوانید.

تجربه زندگی در ترکیه

من خودم برای تایم طولانی در ترکیه زندگی نکرده‌ام اما مسافرت‌های زیادی به شهرهای مختلف ترکیه داشته‌ام و تجربیات خودم را در مورد زندگی در ترکیه و مردم شهرهای بزرگ ترکیه بیان می‌کنم. بهتر است قبل از شروع این بخش مقاله بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی را هم مطالعه کنید.

زندگی در شهرهای شرقی ترکیه

وان، استانی از ایران در خاک ترکیه 🙂 در این شهر شما احساس غربت ندارید و  ایرانی‌های زیادی را می‌بینید که در حال کسب و کار و … هستند و کاسبان شهر که کرد هستند، فارسی را تا حد خوبی صحبت می‌کنند. وان شهر نسبتاً کوچکی است مردم از نظر خلق و خو شبیه به ایرانیان غرب کشور هستند، زبان اصلی این شهر کردی است و بعد ترکی و بعد فارسی. نظر شخصی من این‌است که شما آن تجربه‌ی زندگی مدرن و شلوغ و پر رفت و آمدی که در سریال‌های ترکی می‌بینید، در شهر وان به هیچ عنوان نخواهید دید. همینطور که گفتم شهریست دقیقاً شبیه به شهرهای غرب ایران اما بدون محدویت‌های رایج در ایران.

شهر ارزوروم حدود ۵۰۰ کلیومتری مرز بازرگان، جز سردترین شهرهای ترکیه است که شهری کوچک که مانند وان دارای یک خیابان اصلی است. اما در این شهر شما ایرانی خیلی کم خواهید دید، چون کمی دورتر از مرز است و رونق کمتری نسبت به وان دارد.

ارزوروم، وان، دیارباکر، ماردین، شانلی اورفا و چند شهر دیگر که در شرق و جنوب شرفی ترکیه قرار دارند جز شهرهای کرد نشین ترکیه هستند و از نظر سیاسی و امنیتی کمی متفاوتند، کردهای این منطقه سال‌هاست به صورت مخفیانه و علنی در حال مبارزه با دولت ترکیه هستند و دولت ترکیه هم در حال سرکوب این بخش از کشور است.

این نکته گفته شد که بدانیم فضای امنیتی در این شهرها کمی پیچیده‌تر است، فیلم About Dry Grasses می‌تواند بخشی از شرایط زندگی در ارزوروم و شرق کشور ترکیه را به نمایش بگذارد، در صورتی که علاقه داشتید حتماً تماشا کنید.

زندگی در این بخش از ترکیه پیشنهاد من نیست مگر اینکه کسب و کار و تجارتی در این بخش داشته باشید.

زندگی در شهرهای شمالی ترکیه

شهرهای شمالی ترکیه در بخش کارادنیز قرار دارند که به خاطر همجوار بودن این شهرها با دریای سیاه، این بخش را کارادنیز می‌گویند، مهمترین شهرهای شمال ترکیه، ریزه، ترابزون، سامسون، اردو هستند. این بخش از نظر آب و هوایی و پوشش گیاهی شبیه به شمال ایران است البته با پوشش گیاهی گسترده‌تر و آب و هوای دلپذیرتر، بهترین چای و فندق ترکیه در این بخش از ترکیه قرار دارد. ترابزون و سامسون بزرگترین شهرهای بخش کارادنیز است که رونق بیشتری نسبت به سایر شهرهای این بخش دارند.

زندگی در شمال ترکیه

چیزی که توجه من را در مورد مردم بخش کارادنیز جلب کرد، مهربانی و خونگرم بودن مردم این بخش و همچنین بالا بودن امنیت بود. غالب مردم این بخش مذهبی هستند. لهجه زیبایی دارند و طرفدار حزب حاکمیت (آک‌پارتی، اردوغان) هستند.

شهرهای این بخش از نظر شلوغی، جمعیت و رونق، غیر قابل مقایسه با شهرهای توریستی مانند استانبول و آنتالیا است. زندگی در این شهرها نسبت به استانبول ارزان‌تر است.

اگر به دنبال زندگی آرام، کم هزینه‌تر نسبت به استانبول و تفریح در طبیعت هستید، پیشنهاد من زندگی در شهرهایی مانند، آرتوین (مرز گرجستان) ، ریزه، ترابزون و سامسون است.

زندگی در شهرهای غربی ترکیه

بخش مارمارا که استانبول در آن قرار دارد، نیازی به توضیح زیاد در مورد این منطقه نیست، چون استانبول مهمترین و پرجمعیت‌ترین و پر رونق‌ترین شهر ترکیه است. از مزایای زندگی در استانبول می‌توان به دسترسی آسان به همه چیز اشاره کرد، منظور از همه چیز، بازراهای فراوان، سیستم حمل و نقل، اماکن تفریحی و تاریخی، و…. است.

اگر به دنبال زندگی آرامتری در استانبول هستید، پیشنهاد می‌شود منطقه آسیایی استانبول را انتخاب کنید، از آن شلوغی و هیاهو و زندگی سریع کمی دورتر خواهید بود. در منطقه آسیایی استانبول افراد بومی استانبول بیشتر دیده می‌شوند اما در قسمت اروپایی بیشتر افراد غیر بومی ساکن هستند و این یعنی امنیت کمتری هم در قسمت اروپایی شاهد هستیم.

زندگی در شهرهای جنوب و جنوب غربی ترکیه

شهر ازمیر، که در غرب ترکیه قرار دارد، یکی از مهمترین شهرهای صنعتی ترکیه است، به نوعی بسیاری از مهاجران که قصد کار در ترکیه دارند معمولا در این شهر ساکن می‌شوند، در شهرهای جنوبی ترکیه هم بزرگترین شهر ساحلی توریستی ترکیه یعنی آنتالیا قرار دارد. آنتالیا به خاطر همجواری با دریای آکدنیز یا مدیترانه از آب و هوای معتدل رو به گرم برخوردار است که بهترین شهر برای تفریحات ساحلی در ترکیه محسوب می‌شود. برای آشنایی بهتر با زندگی در آنتالیا ترکیه مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

جاهای دیدنی استانبول

از جنوبی ترین شهرهای ترکیه هم می‌توان به آدانا و غازی آنتپ اشاره کرد. آدانا شهری گرم و همجوار دریای مدیترانه است که ترک و کرد در کنار هم زندگی می‌کنند، در مقایسه خلق و خوی مردم این شهر با شهرهای شمالی باید بگویم که مردم جنوب ترکیه به خونگرمی شمال نیستند (تجربه شخصی) شهر غازی آنتپ نزدیک به کشور  سوریه است و سبک و تم عربی در ساخت و ساز، بازارها و مردمان این شهر کم و بیش دیده می‌شود.

زندگی در شهرهای مرکزی ترکیه

شهر آنکارا پایتخت ترکیه، شهری نسبتاً پر رونق نسبت به شهرهای اطراف خود دارای امنیت بالا و ارزانتر نسبت به استانبول، برای زندگی شهر خوبی است (همین:)) اما از آب و هوای مدیترانه‌ای و پوشش گیاهی فراوان و جنگل و… خبری نیست. شهرهای مرکزی ترکیه دارای آب و هوای سرد و خشک است.

شهر قونیه هم یکی از پر جمعیت‌ترین شهرهای ترکیه است که در بخش مرکزی ترکیه قرار دارد، قونیه یک شهر مذهبی است (در حد قم) آب و هوا مثل شهرهای مرکزی ایران است. قونیه شهری ارزان محسوب می‌شود و همینطور رونق چندانی نسبت به شهرهای بزرگ ترکیه ندارد، به طور مثال: بازارهای قونیه از ساعت ۹ شب به بعد معمولاً تعطیل هستند.

زندگی در ترکیه برای ایرانیان

مشکلات زندگی در ترکیه

یکی از سوالاتی که شاید برای افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند پیش بیاید اینست که: زندگی در ترکیه بهتر است یا ایران؟ در ادامه مقاله زندگی در ترکیه: بررسی شرایط، هزینه ها، مزایا و معایب به بررسی یه سری از مشکلات زندگی در ترکیه خواهم پرداخت و به این سوال پاسخ داده خواهد شد.

مشکلات زندگی در ترکیه برای ایرانیان

از اولین مشکلات زندگی در ترکیه برای ایرانیان این است که ترکیه مانند سالهای قبل به راحتی اقامت توریستی و یا دائم به مهاجران نمی‌دهد و این قوانین هر ساله سختگیرانه‌تر از قبل می‌شود. از مشکلات دیگری که خیلی از ایرانیان با آن مواجه هستند، تورم زیاد در کشور ترکیه است که ترکیه در وضعیت اقتصادی مسیری مانند ایران را در حال طی کردن است و قیمت بالای سوخت و هزینه حمل و نقل عمومی از سایر مشکلات زندگی در ترکیه برای ایرانیان است.

از جمله مشکلات دیگر، بلد نبودن زبان ترکی استانبولی برای خیلی از ایرانیان است که یکی از بزرگترین مشکلات مهاجرت به ترکیه همین است. که برای رفع این مشکل می‌توانید به صفحه زبان ترکیه ای استانبولی سر بزنید.

دیدنی های ترکیه

قوانین زندگی در ترکیه

ترکیه قوانین مختلفی دارد که با قوانین کشور ایران متفاوت است، از قوانین راهنمایی و رانندگی و میزان جریمه‌ها گرفته تا قوانین خرید و اجاره ملک و … در مقاله قوانین عجیب ترکیه به بررسی یک سری از قوانین پرداخته‌ایم که می‌توانید این قوانین را بخوانید.

مزایای زندگی در ترکیه

مطمئناً زندگی در هر کشوری دارای مزایا و معایبی است که در این بخش از مقاله زندگی در ترکیه: بررسی شرایط، هزینه ها، مزایا و معایب به بررسی مزایای زندگی در ترکیه خواهم پرداخت.

۱. نبود محدودیت‌های رایج و تحریم‌ها: یک از مزیت‌هاییی که زندگی در ترکیه دارد، نبود محدویت‌های زیادی است که در ایران متاسفانه درگیر آن هستیم، ارتباط نداشتن با اقتصاد جهانی، هیچ بانکی در ایران وجود ندارد که شما بتوانید حساب بین‌المللی در آن داشته باشید، مشکل خیلی از افرادی که در بازارهای جهانی مانند فارکس یا رمزارزها کار می‌کنند اینست که به هیچ عنوان نمی‌توانند در بروکر‌ها و صرافی‌های رده اول جهان حساب داشته باشند که این موضوع در ترکیه وجود ندارد.

شما می‌توانید با باز کردن حساب بانکی به تمام بروکرها و صرافی‌های دسترسی داشته باشید و متاسفانه تاجران ایرانی برای تجارت با بازارهای دیگر مشکلات پرداخت و یا دریافت وجه را دارند که این موضوع در ترکیه وجود ندارد.

۲. معتبر بودن دانشگاه‌های ترکیه: دوستانی که قصد ادامه تحصیل یا در حال تحصیل در ترکیه هستند، مدارک آنها نیازی به معادل سازی برای سایر دانشگاه‌های اروپایی را ندارد چون مدرک دانشگاه‌های ترکیه اعتبار بالایی دارد. برای اطلاع از شرایط تحصیل در ترکیه، مقاله مقاطع تحصیلی به ترکی استانبولی را مطالعه کنید.

۳. فرهنگ مشابه و همسایه‌گی با ایران: یکی از بهترین مزیت‌های زندگی در ترکیه، فرهنگ بسیار نزدیک ترک‌ها با ایرانیان است که خود مزیت بسیار عالی برای زندگی در ترکیه به‌شمار می‌آید. در ادامه نزدیک بودن کشور ترکیه به ایران از مزیت‌های دیگر مهاجرت و زندگی در ترکیه است. که رفت‌ و آمد و زندگی در ترکیه را برای ایرانیان آسان می‌کند

۴. آب و هوای عالی: در بین همسایه‌های کشور ایران ترکیه بهترین آب و هوا را برای زندگی دارد، یکی از بهترین مزیت‌های زندگی در ترکیه، آب و هوای عالی ترکیه است.

۵. زبان ساده و نزدیک به فارسی: بین زبان فارسی و ترکی استانبولی کلمات مشترکی وجود دارد که یادگیری زبان ترکی استانبولی را برای ما فارسی زبانان راحت‌تر کرده است. از دیگر مزیت‌ های زندگی در ترکیه می‌تواند یادگیری آسان زبان ترکی استانبولی باشد.

در این مقاله به بررسی شرایط زندگی در ترکیه پرداختم تا بتوانید با مزایا و معایب زندگی و مهاجرت به ترکیه بیشتر آشنا شوید، در صورتی که شما هم تجربه‌ای از زندگی در ترکیه دارید خوشحال می‌شوم در قسمت نظرات آن را به اشتراک بگذارید.

با آرزوی موفقیت

محمود قیمی

دوست داری همین امروز شروع کنی؟ دوره رایگان برات مناسبه

490.000توماندسترسی رایگان
ثبت نام دوره
مشاوره رایگان 0912 - 5192095

مقالات مشابه

نظرات کاربران

تمام حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به زبان ترکی می‌باشد.

سبد خرید

Empty cart هنوز هیچ دوره ای اضافه نکرده اید.