سطح بندی زبان ترکی استانبولی (از مقدماتی تا پیشرفته)
زبان ترکی یکی از زبان های محبوب دنیا است که بسیاری از افراد علاقه مند به یادگیری آن هستند. با توجه به نزدیکی ترکیه به ایران و آب و هوای مناسب آن، این کشور گزینه مناسبی برای مسافرت یا زندگی و تحصیل محسوب می شود؛ از این رو یادگیری زبان ترکی برای کسانی که می خواهند به این کشور سفر کنند، امری ضروری است. برای یادگیری این زبان ابتدا باید با سطح بندی زبان ترکی استانبولی آشنا شوید و بدانید در چه مرحله ای قرار دارید.
سطوح زبان ترکی استانبولی
هنگام شروع آموزش زبان ترکی استانبولی، ابتدا باید تعیین سطح شوید تا بدانید آموزش را از چه مرحله ای از سربگیرید. همچنین آزمون های تعیین سطح معتبر، جهت دریافت مدرک زبان ترکی استانبولی برای دانشگاه ها و موسسات شغلی این کشور برگزار می شود. سطوح مختلف زبان ترکی شامل موارد زیر است:
سطح مقدماتی
سطح مقدماتی از دو سطح A1 و A2 تشکیل شده است و افرادی که به تازگی زبان را آغاز کرده اند، در این سطح قرار دارند.
سطح A1
A1 جزو سطوح مقدماتی در سطح بندی زبان ترکی استانبولی است. در این سطح، فرد قادر است عبارات و کلمات ساده را در خواندن درک کند و قدرت فهم عبارات ساده هنگام شنیدن را داشته باشد. همچنین متقاضی توانایی نوشتن جملات ساده و کوتاه را دارد و می تواند به معرفی خود بپردازد. در موقعیت های بسیار ساده نیز شخص می تواند صحبت کند.
سطح A2
در این سطح متقاضی می تواند منوی رستوران ها، بروشورهای تبلیغاتی و تابلوهای آدرس را درک کند. همچنین او باید بتواند لغات و اصطلاحات پرکاربرد در زمینه های محیط کار، خانواده و خرید را بفهمد و درباره آن صحبت کند. فرد باید نامه های کوتاه و غیر رسمی و متن های ساده را بنویسد.
سطح متوسط
سطح متوسط در سطح بندی زبان ترکی استانبولی، شامل دو سطح دیگر است:
سطح B1
در سطح B1 فرد می تواند اتفاقات اطراف خود را توصیف کند و قدرت درک مفهوم اصلی در یک موضوع آشنا را داشته باشد؛ مانند فهم نسبی درباره اطلاعات خبری تلویزیون و رادیو. همچنین متقاضی باید مهارت نوشتن یک متن ساده درباره موضوعات اجتماعی را داشته باشد. فرد در سطح B1 می تواند نیازهای اصلی خود را برطرف سازد و در زمینه علایق شخصی، رستوران، محیط کار و سرگرمی مکالمه کند.
سطح B2
سطح B2 جزو سطوح متوسط در سطح بندی زبان ترکی استانبولی است. افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند، می توانند در پایان این سطح نیازهای متفاوت اجتماعی خود را در 4 موقعیت مختلف برطرف کنند. این افراد قادر به درک متون ادبی و توصیفی هنگام مطالعه هستند. دیگر مهارت افراد در این سطح به شرح زیر است:
- درک و آشنایی با نکات مهم و کلیدی یک کنفرانس یا سخنرانی بر اساس مهارت شنیداری
- تقویت مهارت نوشتاری و نوشتن نامه های رسمی و غیر رسمی و گزارش توصیفی درباره کار
- اظهار نظر درباره مسائل اجتماعی مختلف
سطح پیشرفته
سطح پیشرفته در سطح بندی زبان ترکی استانبولی، به C1 و C2 تقسیم می شود:
سطح C1
در سطح C1 متقاضی می تواند متون پیچیده فلسفی، ادبی و علمی را هنگام مطالعه درک کند. همچنین وی باید هنگام شنیدن اطلاعات تلویزیون و رادیو، متوجه مطالب شود. مهارت نوشتاری متقاضی در این سطح پیشرفته است و او می تواند یک متن پیچیده را بنویسد. علاوه بر این مهارت ها، فرد در این سطح باید مانند یک فرد بومی مکالمه کند.
سطح C2
سطح C2 بالاترین سطح در سطح بندی زبان ترکی استانبولی است. مهارت های فرد در این سطح شامل این موارد است:
- درک کامل متون پیچیده و پیشرفته هنگام مطالعه
- درک متون پیچیده هنگام شنیدن
- داشتن دایره وسیع واژگان و استفاده از آن هنگام نوشتن موضوعات مختلف
- مکالمه کاملا روان درباره موضوعات آشنا و نا آشنا و ایده پردازی درباره آن
عوامل موثر در پیشرفت سطح بندی زبان ترکی استانبولی
عوامل زیادی در پیشرفت زبان موثر است و می توانید در سطح بندی زبان ترکی استانبولی به لول بالایی برسید. این عوامل شامل موارد زیر هستند:
هدف یادگیری زبان ترکی استانبولی
اولین گام برای پیشرفت، شناخت هدف خود از یادگیری این زبان است. دلایل مختلفی وجود دارد که افراد به یادگیری این زبان می پردازند. آیا از این زبان برای مدیریت روابط تجاری و مکالمات اجتماعی استفاده می کنید یا قصد مهاجرت به این کشور را دارید؟ یا صرفا جهت علاقه به یادگیری این زبان می پردازید؟
توانایی و استعداد
برخی از افراد توانایی و استعداد بیشتری در یادگیری زبان های جدید دارند. افرادی که توانایی طبیعی دارند در مدت زمان کمتری می توانند به زبان ترکی مسلط شوند؛ اما این دلیلی برای ناامیدی سایر افراد نیست؛ زیرا با تمرین و مطالعه بیشتر می توان حتی زودتر از این افراد به سطوح بالای زبان دست پیدا کرد.
روش یادگیری
روش یادگیری نیز نقش مهمی در پیشرفت زبان دارد. از چه منابعی استفاده می کنید؟ آیا در کلاس های حضوری شرکت می کنید یا به صورت مجازی به آموزش می پردازید. آیا از معلم استفاده می کنید یا این کار را به صورت خود خوان انجام می دهید. منابع مورد استفاده شما کتاب است یا فیلم؟
زبان مادری
هر اندازه زبان مادری از لحاظ الفبا، دستور زبان، نحو، واج شناسی و… با زبان ترکی متفاوت باشد، مدت زمان یادگیری آن بیشتر طول می کشد.
تجربه آموزش زبان قبلی
اگر دارای تجربه یادگیری یک زبان دیگر هستید یا به صورت دو زبانه تربیت شده اید، برای یادگیری زبان جدید، کار دشواری نخواهید داشت؛ زیرا یک بار این مسیر را طی کرده اید و روش های مطالعه، تمرین مهارت و حفظ واژگان را می شناسید.
تعیین سطح زبان ترکی استانبولی
آزمون های رایج سطح بندی زبان ترکی استانبولی شامل موارد زیر است:
آزمون TPE
این آزمون بر اساس چارچوب مرجع بین المللی زبان های اروپایی طراحی شده است و به زبان آموزان ترکی در شناخت تسلط خود کمک می کند. همچنین مدرک معتبر به زبان آموزان اعطا می شود. این مدرک برای ارائه به دانشگاه های ترکیه نیز دارای اعتبار است.
آزمون TPE، به صورت یک آزمون تعیین سطح نوشتاری برگزار می شود و چهار مهارت ریدینگ، رایتینیگ، اسپیکینگ و لیسینیگ را ارزیابی می کند.
TÖMER Exam
آزمون تومر، یکی از آزمون های معروف و معتبر زبان ترکی استانبولی است و از پیش نیازهای اصلی زندگی یا تحصیل در دانشگاه های این کشور محسوب می شود. این آزمون معادل آزمون های تافل و آیلتس در زبان ترکی است و اهمیت بالایی برای پذیرش در دانشگاه ها و موسسات شغلی دارد.
این آزمون بر طبق چارچوب امتیاز بندی بین المللی CEFR طراحی و امتیازهای آن با سطح های A1 تا C2 معادل سازی می شود.
مهارت های مورد نیاز در این آزمون برخلاف سایر آزمون ها 6 گزینه است:
- خواندن
- نوشتن
- شنیداری
- درک مطلب
- دستور و ساختار
- مهارت های مکالمه
نکات مورد نیاز درباره آزمون تومر
چند نکته درباره آزمون تومر وجود دارد:
- اگر قصد تحصیل دارد باید مدرک C1 را دریافت نمایید.
- کتاب استاندارد برای شرکت در این آزمون Hitit است.
- سطع واقعی داوطلبان با سامانه UTS تعیین می شود.
- مدارک این آزمون به صورت موقت و دائم صادر می شود.
نتیجه گیری
یادگیری زبان ترکی برای بسیاری از افراد لذت بخش است و زمان زیادی را صرف آموختن آن می کنند. افرادی که قصد زندگی یا تحصیل در کشور ترکیه را دارند لازم است از مدرک زبان معتبر بهره مند باشند. سطح بندی زبان ترکی استانبولی به وسیله چند آزمون تعیین می شود که می توانید در هرکدام از آزمون ها شرکت نمایید تا بتوانید مدرک دریافت کنید. شما می توانید در آموزشگاه زبان ترکی، این زبان را فرا بگیرید و لحظات خوبی را تجربه کنید.
سوالات متدوال
زبان ترکی استانبولی چند سطح دارد؟
زبان ترکی دارای 3 سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته است که هرکدام نیز دارای دو سطح هستند.
سطح بندی زبان ترکی استانبولی چگونه انجام می شود؟
آزمون های مختلفی وجود دارند که می توانند سطح شما را تعیین کنند. آزمون های TPT و تومر جزو آزمون های مهم و معتبر تعیین سطح هستند.
دیدگاهتان را بنویسید