بررسی همه جانبه حرف اضافه از در ترکی استانبولی

آموزش گرامر ترکی استانبولی
پسوند از در ترکی استانبولی

یکی از مهم‌ترین اعضای تشکیل دهنده جمله در زبان‌های مختلف، حروف اضافه است. حروفی که شاید در اصطلاح خیلی جالب به نظر نرسند اما عباراتی هستند که بخش‌های مختلف یک جمله را به هم ارتباط می‌دهند. در زبان ترکی استانبولی نیز این حروف وجود داشته و نقش مهمی در جملات دارد. ما در این محتوا قصد داریم یکی از حرف‌های اضافه یعنی حرف اضافه از در ترکی استانبولی را برای شما به طور کامل بررسی کنیم.

حروف اضافه در جمله چیست؟

حرف‌ها در زبان‌های مختلف به دسته‌های مختلف تقسیم بندی می‌شود. در زبان فارسی حروف را به سه دسته ربط، اضافه و نشانه تقسیم می‌کنیم. ویژگی همه این حروف این است که به تنهایی معنی یا مفهوم خاصی ندارند. اما اگر در یک جمله در کنار عبارت یا عباراتی قرار بگیرند، آن‌ها را معنی دار می‌کنند.

حروف اضافه نیز به همین صورت معنای مستقلی ندارند. معمولاً به یک عبارت یا جمله متصل شده و به آن معنا و مفهوم می‌دهند. حروف اضافه می‌توانند فعل بسازند، صفت برتر بسازند و یا اسم‌های جمع را ایجاد کنند. به طور کلی می‌توان گفت که حروف اضافه نسبت یک کلمه را تعیین می‌کند و یا اینکه موقعیت یک عبارت را در جمله مشخص خواهد کرد. حال که به طور کامل با حروف اضافه در جمله آشنا شدید می‌خواهیم این مفهوم را در زبان ترکی استانبولی، برایتان بررسی کنیم.

انواع حروف اضافه در ترکی استانبولی

بررسی همه جانبه حرف اضافه از در ترکی استانبولی

به طور کلی مهم‌ترین حروف اضافه در زبان‌های مختلف، حروف «از، به، در، را، با، تا» است که ارتباط بین دو کلمه یا جمله را ایجاد می‌کند. در زبان ترکی استانبولی این حروف معمولاً به صورت پسوند در جمله قرار می‌گیرند. تنها حرف “با” است که به تنهایی نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

در زبان ترکی ما حروف اضافه زیر را داریم:

  • حرف اضافه “از” که معادل آن در زبان ترکی (tan / ten / dan / den) است.
  • حرف اضافه “به” که معادل آن در زبان ترکی (a / e) است.
  • حرف اضافه “در” که معادل آن در زبان ترکی (ta / te / da / de) است.
  • حرف اضافه “را” که معادل آن در زبان ترکی (ı / i / u / ü) است.
  • حرف اضافه “با” که معادل آن در زبان ترکی (ile) است.
  • حرف اضافه “تا” که معادل آن در زبان ترکی (a / e … kadar) است.

در ادامه حرف اضافه از در ترکی استانبولی را از بین این حروف اضافه به طور کامل بررسی می‌کنیم:

حرف اضافه “از” در ترکی استانبولی

همان طور که در بالا گفته شد حرف اضافه “از” در زبان ترکی استانبولی به 4 شکل مختلف tan / ten / dan / den در جمله و عبارات حضور دارد. در بین پسوندهای زبان ترکی استانبولی، این حرف به عنوان یک پسوند انفصال شناخته شده است. حال شاید برای شما سؤال باشد که کجا باید از این‌ها استفاده کرد، آیا تفاوتی هم در استفاده این حروف اضافه “از” وجود دارد یا خیر.

بله. تفاوت اندکی بین این 4 شکل حروف “از” وجود دارد که باید متناسب با آخرین حرف صدادار جمله یا کلمه قبل از خود، برگزیده شود.

در صورتی که آخرین حرف صدا دار کلمه ما a / ı / o / u باشند، می‌بایست از dan / tan استفاده کرد. اگر هم e / i / ö / ü بود، می‌بایست از den / ten استفاده کرد.

در حالت دیگر اگر کلمه ما با یکی از حروف ç / s / p / t / h / k / f / ş تمام شده باشد نیز می‌بایست از tan  یا ten استفاده کرد. برای حروفی غیر از مواردی که گفت شد، می‌بایست از dan  یا  denاستفاده کرد.

از این 4 شکل حرف “از” در زبان ترکی برای ایجاد پرسش “از چه کسی؟” و “چرا” نیز استفاده می‌شود. معادل ترکی استانبولی “از چه کسی؟” nereden و “چرا” نیز neden است.

به مثال‌های زیر دقت کنید:

ali ailesiyle birlikte İstanbul’dan Ankara’ya seyahat etmeyi planlıyor

علی به همراه خانواده خود قصد دارد از استانبول به آنکارا سفر کند

Lütfen bu çiçeği odamdan alın.

لطف کنید این گل را از اتاق من ببرید

?Neden bu mağazadan siyah gömleği almıyorsun

چرا پیراهن مشکی را از این فروشگاه خرید نمی‌کنید؟

سخن آخر

ما در این محتوا سعی کردیم تمامی نکات مربوط به استفاده از حرف اضافه از در ترکی استانبولی را برای شما بررسی کنیم. بقیه حروف اضافه در زبان ترکی استانبولی نیز هر کدام نکات و اصولی دارند که در بخش بلاگ آکادمی آموزش زبان ترکی به طور مفصل به آن خواهیم پرداخت.

نکات آموزشی ما در سایت مدرس زبان ترکی استانبولی، به شما کمک می‌کند که به سادگی جملات ترکی را بخوانید، برای دوستان ترک زبان خود، پیام ارسال کنید و بدون دغدغه به ترکیه سفر کنید.

دوست داری همین امروز شروع کنی؟ دوره رایگان برات مناسبه

490.000توماندسترسی رایگان
ثبت نام دوره
مشاوره رایگان 0912 - 5192095

مقالات مشابه

نظرات کاربران

تمام حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به زبان ترکی می‌باشد.

سبد خرید

Empty cart هنوز هیچ دوره ای اضافه نکرده اید.